Cum calmezi dermatita bebelusului fara tratamente care au efecte secundare?

11.2.25  Ethos Plus

Dermatita bebelusului este resimtita la nivelul intregii familii. Aceasta afectiune este una destul de des intalnita la cei mici si provoaca mult disconfort bebelusului. Un lucru pe care trebuie sa il stii inca de la inceput este ca nu e vina ta daca cel mic are simptome ce sunt prevazute de aceasta boala, dar poti sa ai grija sa o previi cat se poate. Aceasta afectiune nu se poate trata constructiv cu cremele dermatocosmetice, ci, mai degraba, trece pe masura ce sunt abordate cauzele din interior care o declanseaza.

mama fericita cu copilul sau

Dar simptomele pot sa fie ameliorate prin tratamente naturiste care nu vor crea efecte secundare negative. Citeste in continuare mai multe despre dermatita la bebelusi si cum poti sa actionezi atunci cand cel mic trece prin ea.

Care sunt simptomele unei dermatite atopice?

Trebuie sa stii ca este o afectiune la nivelul pielii si reprezinta o inrosire care duce la mancarimi. Deci printre simptome vei intalni urmatoarele:

  • Roseata;
  • Inflamatii;
  • Iritații;
  • Mâncărimi;
  • Sangerari.


Nu este o afectiune contagioasa!

Daca mai ai copii mici acasa, nu trebuie sa te ingrijorezi ca ar putea sa inceapa si ei sa sufere de aceasta dermatita. Legat de pielea atopica la bebelusi este bine sa stii, ca desi este considerata o boala a copilariei, se poate manifesta si in etapele tarzii ale acesteia.

Care sunt factorii principali ce duc la declansarea acestei afectiuni?

Evita pe cat se poate acești factori declanșatori și încearcă să previi dermatita înainte să o tratezi.

  • Alege haine din materiale naturale sau organice care sa nu provoace iritatii pe pielea celui mic;
  • Foloseste doar sapun si sampon care este creat pentru copiii sensibili;
  • Ai grija la temperatura din camera si ca imbracamintea sa fie adaptata vremii, iar daca ii este prea cald celui mic, ar putea sa transpire si sa se inroseasca;
  • Detergentii hainelor care se comercializeaza in comert contin pparfum si multe chimicale care pot duce la declansarea unei astfel de crize etc.

 

Cum poti sa ajuti la ameliorarea simptomelor de dermatita atopica la copii?

Daca cel mic totusi incepe sa aiba unele simptome, trebuie sa stii cum sa actionezi. Este recomandat sa ai o serie de masuri la indemana pe care sa le folosesti atunci cand cel mic trece prin aceste etape. Cum il poti ajuta fara sa ii faci rau pe alte parti?

  • Ai grijă sa ii hidratezi pielea constant cu produse naturale recomandate copiilor. Astfel, vei evita uscarea pielii si posibilele sangerari;
  • Foloseste anumite produse naturale recomandate de medicul specialist pentru zonele mai sensibile unde simptomele sunt mai grave;
  • Poti chiar sa utilizezi bandaje speciale care sa ajute pielea să isi refaca straturile mai repede.

 

Foloseste produse naturiste care sa ii faca bine bebelusului tau

Unele unguente sunt recomandate, iar uleiurile si apele florale pot sa ajute la ameliorare, dar este indicat sa tratezi intai cauzele care declanseaza aceste probleme. Poti intreba un medic pediatru holistic care ti-ar putea povesti mai multe si care ti-ar putea spune ce ar fi potrivit pentru copilul tau.

Nu apela direct la pastile si la cremele cu corticosteroizi, avand in vedere ca este o afectiune care este declansata din interior, dar care se manifesta in exterior. Asa ca incearca sa tratezi mai naturist fara sa produci alte probleme copilului tau. Iar daca doresti sa afli mai multe despre afectiunile care pot aparea la copii, comanda acum cartea VindecaDAI si informeaza-te.  

Contact:

Telefon: +4 0726 718 293
Email: contact@vindecadai.ro